Opvallend mooi schilderwerk: Woudagemaal Lemmer

7 augustus 2014
Opvallend mooi schilderwerk: Woudagemaal Lemmer

Momenteel zijn een aantal van onze vakmensen aan het werk bij het monumentale Woudagemaal in Lemmer.

Restauratiewerkzaamheden

Er worden diverse restauratie werkzaamheden aan het monument uitgevoerd waaronder schilderwerkzaamheden aan de kozijnen en deuren aan de zuid-, west- en noordgevel. Ook zijn er schilderwerkzaamheden die aan de binnenzijde van de machinekamer door ons uitgevoerd worden.

Het werk aan het Woudagemaal gebeurt uiteraard met precisie en vakmanschap. De te schilderen delen zitten soms op moeilijk bereikbare plaatsen, maar met behulp van onder andere hoogwerkers en steigers kan er op een verantwoorde manier opvallend mooi schilderwerk geleverd worden! Uiteraard is het Woudagemaal nog steeds te bezoeken. De bezoekers zullen geen last hebben van onze schilders; ze doen al het mogelijke om de overlast tot een minimum te beperken.

Woudagemaal

Het Woudagemaal in Lemmer is het grootste werkende stoomgemaal ter wereld. Het Woudagemaal in Lemmer staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, maar is geen museum. Alles is echt en heeft een functie. Het gemaal wordt nog steeds ingezet om het waterpeil in de Friese wateren te verlagen. Al sinds 1920 levert het Woudagemaal een belangrijke bijdrage om te voorkomen dat het Friese land bij hevige regenval overstroomt. Het gemaal kan 6 miljoen m≥ water per dag wegpompen, dat is in twee dagen de hele inhoud van het Sneekermeer.

Omdat het monumentale Woudagemaal een belangrijke praktische functie in de Friese waterhuishouding heeft, wordt het door een vaste technische ploeg bediend en onderhouden. Het Wetterskip Frysl‚n is de eigenaar van het stoomgemaal.
Bezoek de website van het Woudagemaal voor meer informatie en de openingstijden.

  • Opvallend mooi schilderwerk: Woudagemaal Lemmer
  • Opvallend mooi schilderwerk: Woudagemaal Lemmer