poedercoaten

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk aan het werkstuk plakken waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt.

stralen en poedercoaten

In combinatie met voorbehandelingen zoals stralen, fosfateren of zirkoniseren biedt poedercoaten een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden.
Poedercoaten kent vele toepassingen, zoals; balkonhekken, deuren, verkeerslichten, witgoed (koelkasten e.d.), meubels, hekken en profielen.

Een voordeel van het poedercoaten is dat bij dit lakproces er geen oplosmiddelen vrijkomen. Hierdoor is het poederlakproces milieuvriendelijk. Daarnaast is poedercoat kras- en slijtvast en daarom geschikt voor heel veel toepassingen.

In onze spuitstraat worden de producten behandeld. We kunnen de producten 'in-line' chemisch voorbehandelen, stralen met rvs en vervolgens poederen in elke gewenste kleur.

                                                                                                                      Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!