stralen en coaten

Tijdens het stralen wordt een nieuw casco Ďschooní gestraald voor een optimale hechting van het aan te brengen verfsysteem. Bij een re-fit worden de oude verflagen en eventuele roest verwijderd van een schip.

roest verwijderen

Bij het stralen wordt er onder hoge druk straalmiddel (grit, korund, rvs) op het object geblazen. Dit straalmiddel zorgt ervoor dat roest verdwijnt tot diep in de poriŽn en er een goede hechting voor de lak wordt verkregen. De diverse straalmiddelen stellen ons in staat om zowel staal als aluminium en hout te stralen.

boot stralen

Schepen tot 20 meter kunnen bij ons worden gestraald. Alvorens we beginnen met het stralen zal het schip, afhankelijk van de te stralen delen, worden dichtgemaakt zodat het straalmiddel niet op ongewenste plaatsen kan komen. Er wordt gestraald volgens de ISO norm SA 2,5. Na het stralen wordt er kritisch gekeken of er nog straalmiddel is achtergebleven op het schip.

boot spuiten

Na de straalwerkzaamheden wordt het schip naar een geconditioneerde ruimte gebracht, alwaar het nieuwe verfsysteem wordt aangebracht. De eerste verflaag, de primer, heeft een beschermende functie. Wanneer deze primer is aangebracht, kan het schip worden afgewerkt in iedere gewenste kleur. Of het nu gaat om het onderwaterschip, de opbouw of de romp: alles is mogelijk.

Elzinga bv is een officieel Straal- en Coating Center van International Paint.

                                                                                                                      Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!